Als je energie stroomt en je hoofd leeg is, voel je rust en ben je thuis, bij jezelf

Als Trauma coach pak ik met Energetische Traumabehandeling jouw psychische en lichamelijke klachten aan, waar al dan niet een medische oorzaak voor gevonden is. Je aandacht gaat van het denken naar je lichaam voelen. Je komt thuis bij jezelf, landt in je lichaam en voelt hoe het werkelijk met je gaat en wat je nodig hebt.

Vertel het me en ik zal het vergeten
Laat het me zien en ik zal het onthouden
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken
Laat het me voelen, en ik vergeet het nooit meer
(Confucius)

Trauma coach voor jouw psychische en fysieke klachten

Heb je klachten waarmee artsen je niet verder kunnen helpen? Worden ze bestempeld als ‘vaag ‘, uitbehandeld of psychosomatisch? Word je er moedeloos van? Hoe moet het nu verder?

Als je merkt dat je klachten niet reageren op behandelingen, dan kan je te maken hebben met symptoombestrijding in plaats van de aanpak van de oorzaak van je klachten. In dat geval is het een goed idee om op zoek te gaan naar antwoorden in je geest en ziel. Op zoek naar het onderliggende (onbewuste) trauma. Want zolang je trauma aanwezig blijft, zal deze op je deur blijven kloppen. Het zal zich blijven tonen via fysieke en mentale klachten tot jij er mee aan de slag gaat. Dit kun samen met een Trauma coach doen.

Als Trauma coach pas ik energetische traumabehandeling toe, om je psychische en lichamelijke klachten te verminderen. Ook klachten waarvoor wel een oorzaak te vinden is. Denk hierbij aan:

Fysiek
Pijnklachten, hyperventilatie, chronische vermoeidheid (CVS), zwangerschapsproblemen, seksuele stoornissen, oorsuizen (tinnitus), ménière (duizeligheid), niet kunnen voelen, gebrek aan lichaamsbewustzijn, allergieën, slapeloosheid, reuma, ontstekingen, COPD, migraine, restklachten na ziekte of een operatie.

Psychisch
Angst, paniek, depressie, ADHD, ADD, PDDNOS, onrust, onzekerheid, rouw, perfectionisme, burn-out, stress, PTSS, HSP, overgevoeligheid, borderline, schizofrenie, huilbaby’s, woedeaanvallen, concentratiestoornis, misbruik, restklachten na drugs, drank, echtscheiding, bevalling.

Iedereen heeft trauma’s

Veel mensen denken: “Ik heb helemaal geen trauma, want ik heb niets ergs meegemaakt.” Maar trauma’s zijn relatief en persoonlijk. Wat voor de één heel heftig is, kan voor de ander niets voorstellen. Maar iedereen is getraumatiseerd.

Door een trauma moeilijker tot rust komen
Hoe eerder in je leven trauma is ontstaan, des te heftiger vaak je klachten zijn. Als je merkt dat je systeem nu moeilijk of niet tot rust komt, bestaat er een kans dat je lichaam is blijven hangen in een traumatische stresservaring.

Wat zijn trauma’s?
Wat in ogen van volwassenen niets voorstelt, kan voor een kind levensbedreigend zijn omdat een kind volledig afhankelijk is van zijn ouders.

Impactvolle trauma’s
Een trauma kan al heel vroeg gebeurd zijn tijdens je geboorte, omdat je te vroeg geboren bent, via de keizersnede bent gehaald of in de couveuse hebt gelegen. Je hebt er zelf geen herinnering aan. Maar het kunnen ook impactvolle gebeurtenissen zijn op latere leeftijd zoals een ongeluk, overlijden, operatie of ziekte.

Onschuldige gebeurtenissen als trauma
Ook onschuldige gebeurtenissen die je niet als trauma herkent kunnen door je lichaam wel als trauma opgeslagen zijn. Dat kan zijn gebeurd toen je nog in de buik van je moeder zat. Bijvoorbeeld omdat je moeder zich onveilig of angstig voelde. Of dat je een keer per ongeluk de vinger van je zusje tussen de deur liet komen. Je kan je ook een keer verslikt hebben in een oliebol waarbij iedereen erom moest lachen. Of die keer dat je ouders heel boos op je waren. Veel mensen zijn bijvoorbeeld gepest en slaan dat ook onbewust als trauma op.

Trauma’s sla je onbewust op in je lichaam en geest

Traumatische gebeurtenissen sla je vaak onbewust in je geest en lichaam op. Er ontstaat dan een disbalans tussen lichaam, gedachten, emoties en gevoelens. Dat gaat als volgt.

Blaadje Carolien Broeke Burn-out Coaching 2

Overlevingsdeel
Je activeert bij een trauma jouw ‘overlevingsdeel’ die jou beschermt en ervoor zorgt dat je overleeft.

Blaadje Carolien Broeke Burn-out Coaching 2

Traumadeel
De te heftige emoties, je capaciteiten en vaardigheden van het trauma komen in je ‘traumadeel’ terecht. Bijvoorbeeld als je vader je mishandelt. Dan komen de emotie doodsangst, je capaciteit ontspannen zijn en je vaardigheid om anderen vertrouwen in het traumadeel terecht.

Blaadje Carolien Broeke Burn-out Coaching 2

Je raakt een stukje van jezelf kwijt
Je overlevingsdeel splitst vervolgens het traumadeel af zodat je daar geen last meer van hebt. Dit wil je immers niet meer voelen. Je bent daardoor een stukje van jezelf kwijt. Als Trauma coach werk ik hier met jou aan.

trauma coach

Alles is energie, ook jij!

‘Everything is energy and that’s all there is to it.
Match the frequency of the reality you want (vision, thoughts, emotions)
and you can not help but get that reality.
It can be no other way.
This is not philosophy, this is physics.’
(Albert Einstein)

Einstein bewees ooit al dat alles energie is. Dit geldt dus ook voor je lichaam en je geest. Door een trauma ontstaat vaak disbalans tussen de energie van je lichaam en je geest. Je lichaam, gevoel, gedachten en emoties hebben allemaal effect op elkaar. Bij een trauma raken deze uit balans. Als Trauma coach help ik je dit te herstellen.

Daarom fluistert je lichaam via milde psychische en lichamelijke klachten om jouw aandacht. Wanneer je dit niet oppikt of herkent, gaat je lichaam uiteindelijk schreeuwen en door chronische psychische en/of lichamelijke klachten om aandacht vragen.

Energetische trauma behandeling

Door het afgesplitste traumadeel te helen kan je het weer integreren en jezelf beter voelen. Met de energetische traumabehandeling werk ik rechtstreeks met jouw energie op geestelijk en lichamelijk niveau. Ik gebruik hoge trilling ‘als medicijn’ om je energetische disbalans weer te herstellen. Dit kan omdat alles energie is, dus ook de verbinding en uitwisseling met mij als Trauma coach. Ik hoef je hiervoor dus niet aan te raken. Je zit gewoon bij mij in de praktijkruimte.

Als Trauma coach gebruik ik verschillende behandelingsvormen. De behandeling kan eenmalig zijn of naar behoefte uitgebreid worden. Ik gebruik het ook in combinatie met coaching, burn-out begeleiding of opstellingen (systemisch werk).

Waarom ik?

 Ik bied als Trauma coach mijn hulp al ca. 15 jaar en heb de afgelopen jaren honderden mensen geholpen.

Een aantal van mijn klanten werkten o.m. bij Ahold, Philips, FrieslandCampina, Arag, Afas, Deutsche Bank, Heineken, PGGM, Woningbouwver. Eigen Haard, Difrax, Wolter Kluwer, Providence Capital, Linda Magazine, Amsterdams Medisch Centrum (AMC), Twinfield, GGD, Vereniging Eigen Huis, Goldman Sachs, Rabobank, De Hoge Dennen, KLM, KPN, Engie en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Kom volledig in je lijf
Bij de behandeling staat het zijn of in contact komen met je lichaam, gevoel, met je hart en intuïtie centraal. Je leert veel over jezelf omdat ik intuïtief, energetisch, systemisch en spiritueel opgeleid ben en werk als Trauma coach. Je landt volledig in je lijf. De klachten die je had verminderen of verdwijnen. Daardoor leef jij met meer gemak, in de flow en gaat alles je moeitelozer af.

trauma coach

Twijfel je nog, is dit wel voor mij?

Misschien twijfel je nog over trauma coaching, omdat je bijvoorbeeld denkt dat je je psychische of lichamelijke klachten waar je al zolang tegenaan loopt zelf wel kunt oplossen. Maar als dat zo was, dan had je de oplossing al gevonden toch? Of je vindt het allemaal maar erg zweverig, vaag en ongrijpbaar. En dat lijkt het ook, totdat je het zelf gevoeld hebt.

trauma coach

Speciaal voor jou

Ik help hoogopgeleide mensen en mensen met veel verantwoordelijkheid zoals professionals, managers, directeuren en ondernemers.

Beter in je vel
Wil je ook weer ontspannen, je zelfgenezend vermogen verbeteren en je fysieke of psychische klachten aanpakken? Je bent van harte welkom!

"Ik heb leren loslaten"

Zoveel lichamelijke en psychische klachten
Ik sliep niet, at niet, was emotioneel instabiel, had hartkloppingen en een volledig gespannen lichaam. Nu was ik extreem verliefd en was er geen enkele grens meer te bekennen. Door een healing met als thema ‘grenzen aangeven’, is er een hoop spanning uit mij gestroomd. Ik was altijd geneigd om vast te houden en te controleren. Zo hield ik mezelf staande. Maar ik stond helemaal niet. Ik bungelde.

Je hebt alleen jezelf
Tijdens de healing leerde ik los te laten. Er is namelijk niets dat vast kan worden gehouden. Juist door los te laten vind je je kern en creëer je de verbinding met jezelf. Dit is het enige dat je hebt. Jezelf.

– Advocaat Zuid-as Amsterdam

"Carolien haalde mijn pijn energetisch weg"

Van het kastje naar de muur
Maanden lang heb ik het hele medische circuit afgelopen om te onderzoeken waardoor de pijn werd veroorzaakt, echter er werd niets gevonden.

Het leven leek door de pijn stil te staan
Ik had pijn op mijn borst, tussen mijn schouderbladen, druk op mijn strottenhoofd …… zo veel pijn dat ik ’s avonds vaak niet meer wist hoe ik moest zitten en daarom soms staande TV keek en alleen op mijn linker zij kon slapen. Lopen maakte mij kortademig en aan paardrijden hoefde ik helemaal niet meer te denken. Het maximale aantal paracetamol + PBD druppels slikken en nog was de pijn nooit helemaal weg. Dat we allemaal thuis moesten zitten door Corona was voor mij geen straf – mijn leven leek door de pijn toch al stil te staan.

Met heerlijke nuchterheid doet zij bijzondere dingen
Totdat ik bij Carolien kwam. Het is moeilijk te omschrijven wat er allemaal gebeurde, wat Carolien te zien kreeg en wat zij bij mij heeft weggenomen. Met een heerlijke nuchterheid doet ze bijzondere energetische dingen, ziet wat er blijkbaar gezien moet worden en zegt wat er gezegd moet worden.

De pijn is weg en ik zit weer vol energie
Daarmee heeft zij de pijn weg kunnen halen waardoor ik weer vol energie kwam te zitten, weer kon paardrijden en mijn normale leven weer kon oppakken.

– Elly Albers, Office-, Event- en Projectmanager (zelfstandig)

"Ik vond mezelf nooit goed genoeg"

Je kan het niet
Ik kreeg een energetische behandeling met als thema ‘ik ben niet goed genoeg’. Deze heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Ik denk dat veel mensen ergens een stemmetje horen die precies dit zegt. ‘ Je kunt dit niet’. ‘Het moet beter’. ‘Op die manier kom je er nooit’.

Je uiterste best doen en mensen trots maken
Vaak zijn dit gedachtenstromen die al op een jonge leeftijd ontstaan. Zolang je deze gedachtes gelooft, zullen ze alleen maar verdubbelen. Ook ik geloofde dit soort gedachtes. Ik wilde niets liever dat het goed doen. Mensen trots maken. Ik deed de hoogste studies, was altijd vrolijk en liet nooit ellende zien. Zo zie je hoe geloofde gedachtes uitwerken in gedrag en zelfs in hoe je de werkelijkheid ziet.

Mijn gedachten bleken niet waar
De behandeling op dit thema ging diep en was heel erg emotioneel. Er kwam van alles aan het licht. Mijn opvoeding, de relaties met mijn ouders, mijn positie in het gezin en ga zo maar door. Alle gedachtes die ik altijd heb geloofd stroomden met tranen naar beneden. Ik voelde de warmte door mijn lichaam gaan.

Mensen konden mij nu wél bereiken
Na de healing heb ik mezelf nog een aantal dagen kwetsbaar gevoeld. Een voor mij onbekend en spannend gevoel. Maar het bleek precies het juiste gevoel te zijn. Mensen konden mij ineens bereiken en er kwamen mooie gesprekken tot stand. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik deze healing heb mogen ervaren en dat ik bij Carolien terecht kwam.

– Advocaat

"Onverklaarbare pijntjes verdwenen"

Carolien kon goed invoelen wat ik elke keer nodig had, heel bijzonder. Zij haalde dan de (negatieve) energie uit mijn lichaam, ook op de momenten dat ik het bijna had opgegeven om in mijn huidige functie te kunnen blijven. Tijdens het traject kwamen er af en toe onverklaarbare pijntjes naar boven, waarvan bleek dat dit onderwerpen waren die aan verwerking toe waren, bijvoorbeeld een onverwerkt verdriet. Nadat we daar aandacht aan besteedden, verdwenen ze weer. Dus die heb ik nu gelukkig ook opgelost!

– Anoek Verschuur-Maes, klinisch patholoog, Gelre Ziekenhuizen

"Ik ervaarde de verbondenheid van gedachten, lichaam en ziel "

Het grootste ‘aha’ moment dat me enorm geholpen heeft bij mijn herstel en mijn burn-out veel lichter maakte, was de verbondenheid van gedachten, lichaam en ziel (‘mind, body, spirit’) die ik echt heb ervaren in de healings. Het inzicht dat je met je gedachten je overall gevoel en energie kunt beïnvloeden. Op de zware momenten heeft dit enorm geholpen.

– Interim business controller (eigen ondernemerschap)

"Pijn in rug en COPD"

De chiropractor werkte maar tijdelijk
‘Ik bezocht al 2 jaar een chiropractor voor stekende pijn in mijn rug. Ik liep hierdoor scheef. Daarnaast heb ik ademnood door mijn COPD. Daarvoor ga ik wekelijks naar de sport fysio. Ik ging circa elke 5 weken naar de chiropractor. De behandeling hielp helaas elke keer tijdelijk.

Ik wilde graag dat de pijn definitief weg zou gaan.
Ik kwam bij Carolien terecht voor een energetische behandeling. Ik wist niet wat ik ervan moest denken. Tijdens de behandeling voelde ik eigenlijk niets. Daarna wel. Toen had ik ineens hele zware benen en voeten. “Gronding” noemde Carolien dat.

Pijn is weg, ik loop soepeler en ik heb meer lucht
De stekende pijn in mijn rug was na de behandeling definitief weg en ik loop nu soepeler. En wat betreft mij COPD: ik heb meer lucht, ik kan me meer inspannen bij de sport fysio én ik heb bij een dagje fietsen minder ademnood. Ik ben blij dat Carolien mij heeft kunnen helpen!’

"Ik herstelde niet en moest opnieuw geopereerd worden"

‘Ik ben geopereerd aan een baarmoederverzakking. Maar direct na de operatie kreeg ik plasproblemen; ik kon niet meer plassen. Deze verbeterden helaas niet, zelfs niet met speciale bekkenbodem therapie. De gynaecoloog adviseerde me daarom een operatie.

De operatie was niet meer nodig
Ik ben toen eerst bij Carolien geweest voor een energetische behandeling. Mijn klachten verminderden direct; ik kon weer plassen! Een operatie was dus gelukkig niet meer nodig! Carolien bedankt.’

"Te veel aandoeningen om op te noemen"

De herniapijn is weg en ik heb meer lucht

Operatie voor tumor
‘Ik ben 85 jaar en heb al een heel leven achter de rug, waaronder de 2e wereldoorlog. Ik heb veel fysieke aandoeningen, waaronder leukemie, een kankertumor in mijn buik, COPD, hartklachten en artrose. Gelukkig kon de tumor in mijn buik weggehaald worden en werd de operatie gepland.

Geen operatie door hernia
Maar helaas gooide een plotselinge hernia roet in het eten. Ik kon niet meer goed liggen, opstaan en zitten. Ik had enorm veel pijn die uitstraalde naar mijn hele lichaam. Ik kon al 5 maanden de deur niet meer uit en kon dus ook niet meer geopereerd worden. Daarvoor moest ik op mijn rug kunnen liggen.

Een wonder: de pijn is weg
Gelukkig heeft Carolien mij kunnen behandelen. Ik wist totaal niet wat ze zou gaan doen of wat ik ervan zou voelen. ‘Maar niet geschoten is altijd mis’ dacht ik.
Het resultaat was voor mij een wonder, het onmogelijke: ik had mijn stok niet meer nodig om ’s nachts uit bed te komen, ik kan me weer omdraaien in bed en ik kan weer op mijn rug liggen! Ik kan weer pijnloos op de bank zitten en liggen en zomaar zonder na te denken pijnloos opstaan van de bank. Dat houdt in dat ik in de scan kan en geopereerd kan worden aan de tumor in mijn buik!

Ik kon weer in de tuin lopen
Daarnaast kan ik zonder rusten twee trappen op naar zolder zonder ademnood vanwege COPD. Ik ben gisteren weer voor het eerst door de tuin gelopen, naar onze poort. Wat heb ik ervan genoten; het was heerlijk weer. Ik ben zo blij en gelukkig dat de pijn weg is! Carolien, dit is het grootste cadeau dat je me had kunnen geven op mijn oude dag….’