Een burn-out is lichamelijk, niet psychisch!

Fysiek probleem

Burn-out is een fysiek probleem en ook meetbaar in het lichaam. Herstellen van een burn-out doe je door eerst je lichaam te herstellen, voordat je met je psyche en gedrag aan de slag gaat.

Je merkt dat het niet meer gaat door burn-out gerelateerde klachten. Jij kunt jouw gezondheid helemaal terugkrijgen en daarmee een fantastisch en heerlijk leven leiden. Volop genieten van alle dingen waar je mee bezig bent, zowel privé als in je carrière. Waarbij je op beide vlakken veel meer bereikt met ogenschijnlijk veel minder moeite.

Meer vertrouwen

“Door de coaching van Carolien weet ik veel beter wie ik ben en wat ik wil, ik ben (nog) ambitieuzer en tegelijkertijd veel relaxter, ik bereik meer met minder moeite, neem dingen minder persoonlijk en ik heb meer vertrouwen.”

CFO Multinational, Expat

Ik geniet zoveel

“Door de begeleiding van Carolien zorg ik nu veel beter voor mezelf, voel wat ik wil en nodig heb, maak keuzes, stel grenzen en beweeg veel. Ik geniet zoveel…….van mijn kinderen, van buiten zijn, van de seizoenen, van hard lachen, van muziek, van gedichten….. Ik ben nauwelijks meer moe; echt een wonder dat heerlijk voelt.”

CCO, Multinational

Wat een openbaring!

“Bij Carolien zijn mijn ogen geopend en heb ik leren luisteren naar mijn lichaam. Wat een openbaring! Ik geloof dat ik zonder haar nooit goed hersteld zou zijn”.

Directeur Bank

Herken je deze klachten?

Waarschijnlijk heb je wel door dat je chronische stress hebt en dat je rustiger aan zou moeten doen. Vaak zegt je omgeving dat ook. Maar omdat jij zo gedreven bent, zit je op zo’n hoog stressniveau dat dit niet meer voldoende is.

Je ziet de hele wereld doorgaan of er niets aan de hand is. Je hebt een volle agenda, een vol hoofd. Je werkt te veel en te hard. Het voelt of je overal achteraan loopt of dingen lukken gewoon niet meer. Je hebt de natuurlijke neiging door te gaan, te leven vanuit je hoofd en daarmee je lichaam uit te putten. En dat is je nu opgebroken.

Jij kan het niet meer bijbenen: je partner, je gezin, je vrienden, familie, sport en je hobby’s. Je maakt je zorgen om je baan ‘Kan ik ooit nog werken?’ en daarmee je financiën, toekomst, huis en gezin. Eigenlijk om alles!

Je lichaam staat onder hoogspanning, is doodop. Het lijkt of je gek wordt, je voelt je labiel en piekert je suf. Somberheid, angst, zwaar overprikkeld. Je hebt allerlei vage, soms onverklaarbare klachten en pijntjes.

herstellen van een burn out

Geen ‘problemen’ en tóch een burn-out?

Je hoeft voor een burn-out helemaal geen psychische of andere problemen te hebben! Misschien loopt jouw leven wel op rolletjes. Maar veel leuks, dat vergt ook heel veel herstel. En dat ben je even vergeten… En dan ben je nu ineens al die leuke dingen kwijt!

Passende hulp met een wetenschappelijke diagnose voor sneller herstel. Met de hulp van een gespecialiseerde burn-out coach zoals ik krijg je een wetenschappelijke diagnose voor burn-out, op lichamelijk, emotioneel, cognitief en gedragsniveau. Dit is de basis voor je individuele herstelplan. Je wordt sneller beter door mijn professionele kennis op verschillende vlakken, en gaat dus ook sneller herstellen van je burn-out.

Mijn ervaring is dat de huisarts of bedrijfsarts je naar de Praktijk Ondersteuner, Psycholoog of niet gespecialiseerde coach stuurt. Deze pakken een burn-out in principe alleen mentaal aan, met standaard modules en zonder maatwerk. Je lichamelijke ontregeling wordt niet gediagnosticeerd en niet meegenomen. Terwijl dat juist nodig is! Gevolg is dat mensen vaak na 1,5 jaar nog niet geholpen zijn en alsnog bij mij terecht komen.

Goede adviezen… of toch niet?

In het algemeen weten mensen niet zo heel veel meer over herstel dan wat rust nemen, op vakantie gaan, een dagje ontspannen in de sauna, een massage en gaan sporten. Misschien nog wat yoga, meditatie en een cursus mindfulness. Zelfs veel zorgprofessionals weten niet exact hoe je het aan moet pakken. Dat gebeurde ook toen ik in een zware burn-out belandde en niet beter werd.

Ik heb een hele effectieve methode ontwikkeld waar al heel veel mensen zoals jij mee zijn geholpen. Ik weet precies hoe je jezelf voelt. Ik heb de eerste jaren van mijn burn-out in drijfzand geworsteld en zakte daardoor steeds verder weg. Deed de geijkte standaard, verkeerde dingen. Ik werd geholpen om mentaal tot rust te komen, maar jaren verder en dus nog niet geholpen, bleek dat ik mijn lichaam tot rust moest brengen.

Pijl Carolien brush v.2

Wil je jouw hoop, dromen, energie en intelligentie meer dan ooit terugkrijgen?

Sommige klanten dachten vooraf ook dat het heel ingewikkeld is om beter te worden, maar het zijn eigenlijk maar een paar stappen die je hoeft te doen. Daardoor hebben deze klanten na mijn begeleiding het leven en de carrière die beter bij hen past dan ooit. Ze zijn gelukkiger en succesvoller. Ze hebben nieuwe hoop, fantastische dromen, volop energie en hun hoofd werkt weer op en top. Alles gaat ze met meer gemak af en kost ze minder tijd. Ook verzetten ze meer werk in minder uur. Ik dacht toen ik burn-out was ook dat ik nooit meer zou kunnen werken.

Dat kan ook voor jou! Want ik zeg altijd: burn-out is niet de ziekte, maar het herstel. De tijd vóór je burn-out was de ziekte. Je bent in de basis perfect en je kunt je leven prima aan. Je hebt alleen je lichaam niet serieus genomen en bent vergeten deze te laten herstellen. Daarom begint het herstellen van je burn-out nu bij het luisteren naar je lichaam.

herstellen van burn out
burn out herstel

Je hebt geen tijd te verliezen

En nu is het superbelangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen!
Want het gaat echt niet over met wat rustiger aan doen of extra rust nemen. Door het gebrek aan energie worden je klachten zonder de gepaste hulp nóg erger. Ten tweede leert de ervaring dat je vaardigheden, kennis en tijd nodig hebt om te herstellen. Ten derde heb je (jaren)lang roofbouw gepleegd. De theorie is dat je al het herstel dat je niet nam, nu minimaal in moet halen om beter te worden.

Je hebt geen tijd te verliezen

En nu is het superbelangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen!
Want het gaat echt niet over met wat rustiger aan doen of extra rust nemen. Door het gebrek aan energie worden je klachten zonder de gepaste hulp nóg erger. Ten tweede leert de ervaring dat je vaardigheden, kennis en tijd nodig hebt om te herstellen. Ten derde heb je (jaren)lang roofbouw gepleegd. De theorie is dat je al het herstel dat je niet nam, nu minimaal in moet halen om beter te worden.

Carolien Broeke Burn-out Loopbaan Persoonlijke Energetisch Trauma Coaching 13

Vertrouwen dat het goed komt

“Ook ben ik je erg dankbaar voor het feit dat je constant liet blijken dat het goed gaat komen. In het begin geloofde ik daar niets van, maar toch sla je het wel ergens op. Tot slot ben ik je erg dankbaar voor het vertrouwen dat je mij gaf. Hierdoor durfde ik me open te stellen en dat is uiteindelijk denk ik de sleutel geweest voor het gehele herstelproces.”

Advocaat

In contact met mijn gevoel

Na mijn burn-out ben ik voor mezelf begonnen. Dat geeft mij de mogelijkheid om de dingen te doen waar ik goed in ben en kan ik mijn eigen tempo te bepalen. Ik leef op een totaal andere manier. Veel meer rust, veel meer tijd en tevredenheid. Ik ben Carolien specifiek dankbaar voor het in contact komen met het gevoel. Uit het hoofd, in het lichaam.”

Vastgoedadviseur, ondernemer

 

Balans tussen rennen en rusten

“Ik heb nu een veel betere balans in mijn leven tussen rennen en rusten. Voorheen was het gaspedaal altijd vol ingetrapt, nu lukt het me veel beter om te doseren en tijdig op de rem te trappen. Ook in mijn verantwoordelijke baan! Deze balans is vast onderdeel van mijn leven geworden en is verankerd in een aantal nieuwe hobby’s, zoals wandelen, yoga en spiritualiteit.”

Interim Business Controller

 

Jouw succesfactoren om te herstellen

Wat je nodig hebt om beter te worden is een fysieke aanpak van je burn-out. Op basis van mijn wetenschappelijke diagnose kan jij je lichaam weer leren optimaal te herstellen. Hierbij meet ik onder meer de ontregeling van je lichaam waardoor je klachten ontstaan.

Daarnaast heb je nodig om je lichaam te horen en je intuïtie leren aan te zetten. Dat herken je nu nog niet, want anders was je hier niet in beland. Dit is ook belangrijk om nog beter te kunnen functioneren in je werk. Mensen met een burn-out zijn vaak een ‘wandelend’ hoofd en hebben hun intuïtie uitgezet.

Om te herstellen van je burn-out is het nodig dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gezondheid. Pas dan kan je vanuit daar de verantwoordelijkheid voor anderen en al het andere nemen.

Ook al voelt het nu als een zwart gat waar je nooit meer uitkomt, ik beloof je dat je er wél uit kan komen. Je kan zélfs je huidige baan behouden en promotie maken. Kijk maar eens bij de testimonials. Dat is ook voor jou mogelijk!

Mijn aanbod voor jou

Nooit Meer Burn-out Methode

Wetenschappelijke diagnose meet de ontregeling van je lichaam
Je krijgt een wetenschappelijke diagnose die letterlijk meetbaar maakt hoe je lijf er voor staat, hoe zwaar je burn-out is en welk type burn-out je hebt. Van daaruit kan je gericht stappen zetten op weg naar herstel, specifiek gericht op jouw situatie.

Fysiek
Burn-out is in eerste instantie een fysiek probleem omdat je zenuw- en hormoonstelsel ontregeld zijn door een gebrek aan herstel. Door deze ontregeling ontstaan je klachten. Je herstelt eerst je lichaam, zodat deze tot rust komt en uit de ‘aan’ stand gaat.

Je lichaam als dashboard
Je lijf is je beste dashboard omdat het precies aangeeft wat er aan de hand is. Mits je het goed leest, voelt en hoort. Anders heb je niet door wat je mist en wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld om te leren wanneer jouw lijf zijn grens aangeeft. Dat zijn we vaak vergeten omdat we teveel in ons hoofd zitten. Met mijn begeleiding leer je je lijf als belangrijkste graadmeter te zien.

Kom volledig tot rust
Door mijn energetische aanpak kom je in iedere sessie volledig tot rust en vandaar uit kan jij weer verder met je herstel. Je gaat weg met een leeg hoofd en ontspannen lichaam. In het begin houd je dat wat korter vast, en uiteindelijk kan je het steeds langer. Ik leer je dit ook zelf in te zetten zodat je die rust steeds langer thuis vasthoudt. Zo gaat het herstel van je lichaam en daarmee de burn-out sneller.

Psyche en gedrag
Uiteraard spelen ook mentale en gedragsmatige elementen mee. Maar dat komt pas in de 2e fase. Dan ontstaat er een volledig herstel, waarbij je carrière en privéleven volledig volgens jouw wensen invult.

Dit nooit meer
Na het herstellen van een burn-out wil je hier nooit meer in terugvallen. Het gaat erom dat je dingen anders gaat doen. Zodat je voor altijd voorkomt dat je ooit nog een keer een burn-out krijgt.

Waarom ik?

Ik bied mijn hulp al ca. 15 jaar en heb de afgelopen jaren op een professionele manier honderden mensen uit het moeras getrokken, van ondernemers, professionals en managers tot directieleden en executives van multinationals.

Een aantal van mijn klanten werkten o.m. bij Ahold, Philips, Friesland Campina, Arag, Afas, Deutsche Bank, Heineken, PGGM, Woningbouwver. Eigen Haard, Difrax, Wolter Kluwer, Providence Capital, Linda Magazine, Amsterdams Medisch Centrum (AMC), Twinfield, GGD, Vereniging Eigen Huis, Goldman Sachs, Rabobank, De Hoge Dennen, KLM, KPN, Engie en Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Mijn zelf ontwikkelde Nooit Meer Burn-out Methode is meetbaar, wetenschappelijk onderbouwd en gericht op lichamelijk herstel. Ook consolideren we het herstel zodat terugval wordt voorkomen.

herstellen van burn out door burn out coach

Ik ben onder meer gediplomeerd CSR coach. De CSR methode is wetenschappelijk onderbouwd en werkt vanuit psychologie, organisatiekunde en fysiologische (stress)wetenschappen. Daarnaast ben ik ook Loopbaancoach en Personal Coach waardoor je burn-out breed aangepakt kan worden.

Tevens leer je veel over jezelf omdat ik ook intuïtief, energetisch, systemisch en spiritueel opgeleid ben en werk. Je landt volledig in je lijf. Daardoor leef jij met meer gemak, in de flow en gaat alles je moeitelozer af.

Ten slotte ben ik de ultieme ervaringsdeskundige. Ik ben zo lang doorgelopen met stressklachten tot ik in een rolstoel zat. Gelukkig ben ik in mijn praktijk in al die jaren nog nooit iemand tegengekomen die het zover heeft laten komen als ik…

Kortom: ik ben de enige die deze gouden combinatie van technieken toepast om je vastgelopen leven weer op rolletjes te laten lopen, met volledige keuze voor jouw gewenste leven, privé en in het werk!

“Een burn-out is het herstel, de tijd daarvoor de ziekte”

Carolien Broeke

Twijfel je nog, is dit wel voor mij?
Misschien twijfel je nog, omdat je bijvoorbeeld denkt dat je het zelf wel kunt oplossen. Maar helaas, een burn-out gaat niet vanzelf over. Ook wat simpele aanpassingen en rust nemen zullen weinig zoden aan de dijk zetten.
Heb je nog vragen, of wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact op!

Check deze call

In 30 minuten een frisse blik op herstel van jouw burn-out

Je bent welkom om met mij vrijblijvend te overleggen over je situatie, je mogelijkheden en natuurlijk om vragen te stellen.

Gouden streep dubbel smal

Wat wil je echt, hoe wil je je verdere carrière en leven invullen?
Ook na je burn-out kan je jouw baan behouden en daar zelfs verder in uitblinken. Ook je privéleven, sociale contacten en hobbies kan je weer voluit leven. Daar is geen enkele twijfel over. Ook al voelt het nu misschien dat je de weg kwijt bent en ben je bang dat je dat nooit meer gaat lukken.

Gouden streep dubbel smal

Hoe ben je in je burn-out beland en hoe komt het dat je daar niet zomaar uit bent?

Gouden streep dubbel smal

Wat is de eerste stap naar herstel en wat is er voor nodig om eruit te komen?

herstellen van je burn out

Speciaal voor jou

Ik help mensen met burn-out gerelateerde klachten, hoogopgeleid, met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel of die een baan hebben met veel verantwoordelijkheid. Ze zijn opgebrand en maken zich zorgen over hun toekomst. Daarnaast hebben zij de ambitie om hieruit te komen en écht serieuze stappen hiervoor zetten. Ze zijn dus niet op zoek naar wat handvatten of tips, maar willen echt kwalitatief hoogstaande hulp.