Als werkgever wilt u dat medewerkers goed in hun vel zitten, plezier in hun werk hebben en gemotiveerd zijn om zich voor het bedrijf in te zetten. U wilt medewerkers de ruimte geven zich te ontwikkelen, mee te groeien met de organisatie en samen met collega’s het werk te klaren. Om verschillende redenen kan dit verstoord zijn. Ik coach mensen om samen weer de balans te vinden: fitte, energieke en blije mensen op de werkvloer! Dit doe ik met Burn-out/stresscoaching, Loopbaancoaching en Personal coaching.

BURN-OUT & STRESS COACHING

Medewerkers die te weinig herstellen krijgen allerhande klachten. Professionele begeleiding of groepsgewijze training helpt uw medewerkers weer energie te krijgen voor hun privé- en werkleven.

Met individuele preventieve begeleiding voorkomt u dat medewerkers uitvallen. Als uw medewerker al ziek thuis zit, dan is de begeleiding gericht op lichamelijk herstel, vitaliteit, zelfmanagement en stapsgewijze werkhervatting. Zij leren beter te ontspannen, hun energiehuishouding beter te managen en recidive te voorkomen.

Via preventieve, groepsgewijze training leren medewerkers stress- en (werk)drukklachten eerder te herkennen en er gezonder mee om te gaan. Door het in een training bespreekbaar te maken raakt het onderwerp tevens meer uit de taboe- en schaamtesfeer zodat er tijdig aan de bel getrokken kan worden en langdurige uitval voorkomen wordt.

De individuele coaching is geschikt voor medewerkers die klachten ervaren door te weinig herstel van hun inspanningen en dreigen uit te vallen. Daarnaast is de begeleiding geschikt voor medewerkers die al uitgevallen zijn met burn-outklachten.

De training is vooral geschikt voor medewerkers die een druk werk- en/of privéleven hebben en weinig of geen hersteltijd inbouwen. Zij zijn de grootste risicogroep als het gaat om het ontwikkelen van chronische stressklachten en daarmee verzuim.

LOOPBAANCOACHING

Vaak kunt u aan medewerkers zien dat ze niet lekker in hun vel zitten. Ze zijn bijvoorbeeld ongemotiveerd of melden zich net iets te vaak ziek. Met loopbaancoaching kijken we wat er aan de hand is en werken we toe naar een oplossing.

Uw medewerker werkt aan zijn persoonlijke én professionele leerdoelen die óók de ontwikkeling van uw organisatie ten goede komen. Hij doet werk dat bij hem past, waar hij plezier in heeft en waar hij energie van krijgt. Hierdoor is de kans op ziekte kleiner en zorgt uw medewerker beter voor zijn employability. Hij zal minder behoefte hebben uw organisatie te verlaten.

Loopbaancoaching kunt u bijvoorbeeld inzetten voor medewerkers die hun (loopbaan)balans eens willen opmaken of die hun talenten, kwaliteiten en leerdoelen willen ontdekken. Het is ook voor ongemotiveerde medewerkers en mensen die moeite hebben met veranderingen, reorganisaties, collega’s of de werkdruk. Tevens is het voor diegenen die gedrag vertonen met negatieve invloed, zoals conflicten of weerstand.

Voor medewerkers waarvoor geen plaats meer is in uw organisatie, kunt u coaching aanbieden om ze te steunen en te begeleiden in de zoektocht naar een nieuwe functie buiten uw organisatie.

PERSONAL COACHING

Hebben uw medewerkers meer persoonlijke effectiviteit nodig om hun functie beter te vervullen? Bijvoorbeeld beter leren communiceren, assertiever worden, meer zelfvertrouwen krijgen of beter timemanagement? Personal coaching biedt dan de oplossing.

Uw medewerker werkt aan zijn persoonlijke én professionele leerdoelen die óók de productiviteit en vitaliteit van uw organisatie ten goede komen. Zijn persoonlijke effectiviteit groeit, hij kan zijn functie beter uitoefenen, krijgt meer plezier en heeft meer energie.

Personal coaching kunt u bijvoorbeeld inzetten voor medewerkers die hun (loopbaan)balans eens willen opmaken of die hun talenten, kwaliteiten en leerdoelen willen ontdekken. Of voor medewerkers die moeite hebben met veranderingen, reorganisaties, collega’s, zelfsturing, resultaatgerichtheid, klantgerichtheid of de werkdruk. Tevens is het voor diegenen die gedrag vertonen met negatieve invloed, zoals conflicten of weerstand.

Maak een vrijblijvende afspraak