“Laat mensen met een burn-out weer op topniveau presteren!”

Mensen in jouw organisatie krijgen met mijn begeleiding hun gezondheid helemaal terug en daarmee een fantastisch en heerlijk (werk)leven. Waarbij zij meer bereiken met minder moeite, ook voor de organisatie. Zij genieten volop van alle dingen waar zij mee bezig zijn, zowel voor hun werk als privé. Zo heb jij minder te maken met ziekteverzuim.

Professionals

De beste jongetjes en meisjes van de klas wil je niet kwijt

Je hebt goede professionele mensen op posities zitten met veel verantwoordelijkheid. Je wilt deze mensen binnenboord houden. Je wilt ze koesteren, verzorgen en het beste voor ze. Je weet dat deze mensen de eigenschappen hebben om heel lang door te kunnen gaan en niet op te geven. Ze voelen zich onmisbaar en gaan over hun grenzen heen. Ze denken daardoor dat ze het altijd zelf op kunnen lossen.

Deze eigenschappen hebben ze ver gebracht, maar dat is nu hun valkuil geworden. Hun lichaam geeft steeds meer signalen af die ze negeren. En dat is ze nu opgebroken. Ze kunnen het niet meer bijbenen: hun partner, gezin, vrienden, familie, sport en hun hobby’s. Ze maken zich zorgen om hun baan ‘Kan ik ooit nog werken?’ en daarmee hun financiën, toekomst, huis en gezin. Eigenlijk om alles!

Hun lichaam staat onder hoogspanning, is doodop. Het lijkt of ze gek worden, ze voelen zich labiel en piekeren zich suf. Somberheid, angst, zwaar overprikkeld. Ze hebben allerlei vage, soms onverklaarbare klachten en pijntjes.

Als je het als werkgever niet goed aanpakt, kan het zijn dat deze mensen lichamelijk zelfs zoveel last hebben dat ze niet meer in staat zijn te werken en er veel ziekteverzuim is.

ziekteverzuim

Mensen houden de burn-out klachten voor zichzelf

Je kan je voorstellen dat mensen deze klachten niet zomaar delen met hun werkgever. Het afbreukrisico is veel te groot. Hun hele toekomst staat voor hun gevoel op het spel, zoals hun baan en hun carrière en daarmee ook hun hele privéleven.

Dus zeggen ze vaak dat het prima gaat en geen hulp nodig hebben. Maar vergeet niet, dat ze daardoor onbedoeld toch heel wat steken in hun werk laten vallen. En dat deze fouten en misstappen steeds erger worden omdat een burn-out niet vanzelf over gaat. Wat kost dat de organisatie naast een hoog ziekteverzuim?

Dit kost je zomaar €25.000 per maand

Als deze mensen uitvallen met een burn-out is dat een kostbare aangelegenheid voor jou als werkgever. Je betaalt hun salaris door, moet voor goede vervanging zorgen en voor professionele begeleiding. Elke dag dat deze mensen eerder geholpen worden, scheelt de organisatie enorm veel geld.

Stel dat iemand een bruto/bruto jaarsalaris van € 120.000 heeft. Dat is € 10.000 per maand, € 500 per dag. Als een collega deze taken ‘erbij’ pakt, dan is de kans aanwezig dat hij ook stressklachten krijgt en een sneeuwbaleffect ontstaat. De inhuur van een interimmer kost je € 150.000 per jaar, € 13.000 per maand, ruim € 600 per dag. Totaal is de kostenpost dan bijna € 25.000 per maand. En dat is exclusief wervingskosten en wervingstijd en inwerktijd van de interimmer.

Passende hulp met een wetenschappelijke diagnose voor sneller herstel

Met de hulp van een gespecialiseerde burn-out coach zoals ik krijgen mensen een wetenschappelijke diagnose voor burn-out, op lichamelijk, emotioneel, cognitief en gedragsniveau. Dit is de basis voor hun individuele herstelplan. Ze worden sneller beter door mijn professionele kennis op verschillende vlakken. Het ziekteverzuim neemt af.

Mijn ervaring is dat de huisarts of bedrijfsarts mensen naar de Praktijk Ondersteuner, Psycholoog of niet gespecialiseerde coach stuurt. Deze pakken een burn-out in principe alleen mentaal aan, met standaard modules en zonder maatwerk.
De lichamelijke ontregeling wordt niet gediagnosticeerd en niet meegenomen. Terwijl dat juist nodig is! Gevolg is dat mensen vaak na 1,5 jaar nog niet geholpen zijn en alsnog bij mij terecht komen.

ziekteverzuim

Succesfactoren om te herstellen

Wat mensen nodig hebben om beter te worden is een fysieke aanpak van hun burn-out. Op basis van de wetenschappelijke diagnose kunnen zij hun lichaam weer leren optimaal te herstellen. Hierbij meet ik onder meer de ontregeling van hun lichaam waardoor de klachten ontstaan.

Daarnaast hebben zij nodig om hun lichaam te horen en hun intuïtie leren aan te zetten. Dat herkennen ze nu nog niet, want anders waren zij hier niet in beland. Dit is ook belangrijk om nog beter te kunnen functioneren in hun werk. Mensen met een burn-out zijn vaak een ‘wandelend’ hoofd en hebben hun intuïtie uitgezet.

Tevens is het nodig dat zij de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid. Pas dan kunnen zij vanuit daar de verantwoordelijkheid voor al het andere nemen. Ook al vraag jij je af of deze mensen hier ooit nog uitkomen, ik beloof je dat zij er wel uit kunnen komen. Ze kunnen hun huidige baan behouden en zelfs promotie maken. Kijk maar eens bij de testimonials. Dat is ook voor deze mensen en jouw organisatie mogelijk! Op naar een veel lager ziekteverzuim.

 

Gelukkig kan jij een cruciale rol spelen
Jij kan er als werkgever voor zorgen dat deze mensen weer zo snel mogelijk tot hun recht komen. Je kan deze mensen behouden voor de organisatie zodat de organisatie optimaal blijft functioneren en minder ziekteverzuim hebt. Je zorgt ervoor dat deze sleutelfiguren na hun burn-out weer hun topprestatie voor de organisatie kunnen leveren.

Je hebt geen tijd te verliezen
En nu is het superbelangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen! Want het gaat echt niet over met wat rustiger aan doen of extra rust nemen. Door het gebrek aan energie worden de klachten zonder de gepaste hulp nóg erger. Ten tweede leert de ervaring dat er vaardigheden, kennis en tijd nodig zijn om te herstellen. Ten derde hebben mensen (jaren)lang roofbouw gepleegd. De theorie is dat zij al het herstel dat zij niet namen, nu minimaal in moeten halen om beter te worden.

De lange hopeloze zoektocht naar herstel

“Ik was graag een aantal jaar eerder bij Carolien terecht gekomen. Dat had mij veel ellende en een lange zoektocht gescheeld…en dan had ik eerder ‘mezelf’ kunnen zijn. Ik vind mezelf nu overigens een stuk leuker, zonder het ego en de status die mij met de paplepel ingegoten waren en de ‘echte’ ik niet gelukkig maakten…”

Directeur Inkoop

Ik zorg nu veel beter voor mezelf

“Door de begeleiding van Carolien zorg ik nu veel beter voor mezelf, voel wat ik wil en nodig heb, maak keuzes, stel grenzen en beweeg veel. Ik geniet zoveel…….van mijn kinderen, van buiten zijn, van de seizoenen, van hard lachen, van muziek, van gedichten….. Ik ben nauwelijks meer moe; echt een wonder dat heerlijk voelt!”

CCO Multinational

Ik heb geen burn-out, want ik ben niet gek

“Toen ik jaren geleden een burn-out kreeg, wilde ik er niet aan. Een burn-out zit immers tussen je oren en ik ben zeker niet gek! Ik ben geen aansteller. Dat was namelijk mijn idee van een burn-out. Maar het ging zo slecht met mij, ik kon niet anders meer dan hulp inschakelen. Inmiddels heb ik de carrièreladder bestegen.”

Marketing Manager Multinational

Mijn aanbod voor jouw wensen

Nooit Meer Burn-out Methode

Wetenschappelijke diagnose
Wat mensen nodig hebben, en zelden plaatsvindt, is een wetenschappelijke diagnose. Die maakt het letterlijk meetbaar hoe hun lijf er voor staat, hoe zwaar de burn-out is en welk type burn-out ze hebben. En pas van daaruit kunnen mensen echt stappen gaan zetten in plaats van lukraak van alles te doen. Hoe goedbedoeld ook.

Fysiek
Burn-out is in eerste instantie een fysiek probleem omdat het zenuw- en hormoonstelsel ontregeld zijn door een gebrek aan herstel. Door deze ontregeling ontstaan de klachten. Een burn-out moet daarom in eerste instantie fysiek aangepakt worden. Ze herstellen eerst fysiek, zodat hun lichaam tot rust komt en uit de ‘aan’ stand gaat.

Het lichaam als dashboard
Het lijf is het beste dashboard omdat het precies aangeeft wat er aan de hand is. Mits mensen het goed lezen, voelen en horen. Anders hebben ze niet door wat ze missen en wat ze nodig hebben. Dat zijn we vaak vergeten omdat we teveel in ons hoofd zitten. Met mijn begeleiding leren mensen hun lijf als belangrijkste graadmeter te zien.

Volledig tot rust komen
Door mijn energetische aanpak komen mensen in iedere sessie volledig tot rust en vandaar uit kunnen zij weer verder met het herstel. Ze gaan weg met een leeg hoofd en ontspannen lichaam. In het begin lukt ze dat wat korter vast te houden, en uiteindelijk steeds langer. Ik leer hen dit ook zelf te trainen zodat zij die rust steeds langer vasthouden. Zo gaat het herstel van hun lichaam en daarmee de burn-out sneller.

Psyche en gedrag
Uiteraard spelen ook mentale en gedragsmatige elementen mee. Maar dat komt pas in de 2e fase. Dan ontstaat er een volledig herstel, waarbij zij hun carrière en privéleven volledig volgens hun wensen inrichten.

Dit nooit meer
Je wilt niet dat mensen hierin terugvallen in ziekteverzuim. Het gaat erom dat ze dingen anders gaan doen. Zodat zij voor altijd voorkomen dat zij ooit nog een keer een burn-out krijgen en weer uitvallen voor de organisatie.

Waarom mij inzetten bij ziekteverzuim?

Ik bied mijn hulp al ca. 15 jaar en heb de afgelopen jaren op een professionele manier honderden mensen uit het moeras getrokken, van ondernemers, professionals en managers tot directieleden en executives van multinationals.

Een aantal van mijn klanten werkten o.m. bij Ahold, Philips, Friesland Campina, Arag, Afas, Deutsche Bank, Heineken, PGGM, Woningbouwver. Eigen Haard, Difrax, Wolter Kluwer, Providence Capital, Linda Magazine, Amsterdams Medisch Centrum (AMC), Twinfield, GGD, Vereniging Eigen Huis, Goldman Sachs, Rabobank, De Hoge Dennen, KLM, KPN, Engie en Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Mijn zelf ontwikkelde Nooit Meer Burn-out Methode is meetbaar, wetenschappelijk onderbouwd en gericht op lichamelijk herstel. Ook consolideren we het herstel zodat terugval wordt voorkomen.

ziekteverzuim

Ik ben onder meer gediplomeerd CSR coach. De CSR methode is wetenschappelijk onderbouwd en werkt vanuit psychologie, organisatiekunde en fysiologische (stress)wetenschappen. Daarnaast ben ik ook Loopbaancoach en Personal Coach waardoor je burn-out breed aangepakt kan worden.

Tevens leren mensen veel over zichzelf omdat ik ook intuïtief, energetisch, systemisch en spiritueel opgeleid ben en werk. Zij landen volledig in hun lijf. Daardoor leven zij met meer gemak, in de flow en gaat alles je moeitelozer af. Waaronder hun werk.

Ten slotte ben ik de ultieme ervaringsdeskundige. Ik ben zo lang doorgelopen met stressklachten tot ik in een rolstoel zat. Gelukkig ben ik in mijn praktijk in al die jaren nog nooit iemand tegengekomen die het zover heeft laten komen als ik…

Kortom: ik ben de enige die deze gouden combinatie van technieken toepast om het ingestorte leven van mensen weer op rolletjes te laten lopen, met volledige keuze voor hun gewenste leven, werk en privé. En waarbij zij zich weer voluit hun bijdrage kunnen leveren aan de organisatie en er minder sprake is van ziekteverzuim.

Is dit wel voor mijn mensen of mijn organisatie?
Misschien twijfel je nog, omdat je bijvoorbeeld denkt dat mensen het ziekteverzuim zelf wel kunnen oplossen. Of dat het voor jouw personeel niet geschikt is. Maar helaas, een burn-out gaat niet vanzelf over. Ook wat simpele aanpassingen en rust nemen zullen weinig zoden aan de dijk zetten. In een gesprek met mij krijg je helemaal helder wat jouw mensen nodig hebben.

Check deze call

In 30 minuten een frisse blik op jouw mogelijkheden voor mensen met een burn-out

Je bent welkom om met mij vrijblijvend te overleggen over de situatie in jouw organisatie, de mogelijkheden en natuurlijk om vragen te stellen.

Gouden streep dubbel smal

Krijg een frisse blik hoe mensen met burn-outklachten of mensen die hiermee uit dreigen te vallen, weer het snelst tot hun recht komen. Leer de perspectieven wat de snelste manier naar herstel is.

Gouden streep dubbel smal

Hoe zijn de mensen burn-out geraakt? Herken burn-out klachten bij de ander. Vaak heb je dat niet door en ben je te laat waardoor mensen dreigen uit te vallen. Dat is heel begrijpelijk als je niet weet wat de signalen zijn.

Gouden streep dubbel smal

Kom erachter hoe je voorkomt dat het een heel langdurig traject wordt. Het is sowieso een lang traject, maar je wilt niet nog eens 1,5 jaar verspillen. Krijg helder voor wie welke aanpak het beste is.

ziekteverzuim

Speciaal voor jouw organisatie

Mijn begeleiding is voor organisaties die goed voor hun mensen zorgen en hen een warm hart toedragen. Je doet er als organisatie alles aan mensen met een burn-out te steunen en motiveren. Je maakt je zorgen dat je business niet gedaan wordt en of deze persoon zijn baan nog wel aan kan. Daarnaast heb je de ambitie om mensen hieruit te laten komen en zijn de organisatie en de medewerker bereid écht serieuze stappen hiervoor zetten. Ze zijn dus niet op zoek naar wat handvatten of tips, maar willen echt kwalitatief hoogstaande hulp om het ziekteverzuim te verminderen.